T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / GÜRSU - Ali Firdevs Lizor İlkokulu

ALİ FİRDEVS LİZOR İO 28.02.2024 TARİHLİ KANTİN İŞLETMESİ KİRALANMA İŞİ İHALE DUYURUSU

 GÜRSU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

KANTİN İŞLETMESİ KİRALANMA İŞİ İHALE ŞARTNAMESİ

 

Madde 1: İhale Konusu İş: Bursa İli Gürsu İlçesi Ali Firdevs Lizor İlkokulu Müdürlüğü okul kantini ihalesi.

 

Madde 2: İşletimi ihaleye konu olan kantinin bulunduğu:

a) Kurumun Adı

Ali Firdevs Lizor İlkokulu

b) Bulunduğu İlçe

Gürsu

c) Muhammen Bedel

12.000,00 TL (OnİkiBinTL)

ç) İhalenin Yapılacağı Tarih ve Saat

28 Şubat 2024 Perşembe günü Saat 14:30

d) İhalenin Yapılacağı Yer

Gürsu Hükûmet Konağı Kaymakamlık Toplantı Salonu

e) Okulun Öğrenci Mevcudu

1100  Öğrenci

f) Kantinin Brüt Alanı (m2)

12 m2

 

Madde 3: İhale ile ilgili bilgiler: Okul kantini Millî Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20’ nci doğrultusunda, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35/d ve 51/g maddelerine göre pazarlık usulü ile göre kiraya verilecektir. İhale 5 yıllık süre için düzenlenecektir.

 

İhaleye iştirak edenler, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği Kiralama Sözleşmesindeki genel ve özel hükümleri ile kantin kiralama işine ait şartnamedeki genel şartların tüm maddelerini önceden okumuş ve aynen kabullenmiş sayılırlar. Bu düzenlemelerin aksine hiçbir hak talep edemez ve itirazda bulunamazlar.

 

İHALEYE KATILACAK OLAN İSTEKLİLERİN İHALE KOMİSYONUNA SUNACAKLARI BELGELER:

Madde 4:  İhaleye katılacak olan istekliler tarafından İhale Komisyonuna kapalı zarf içerisinde teslim edilecek belgeler/evraklar):

a)        T.C. Kimlik Kartının veya üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı olan Nüfus Cüzdanının arkalı ve önlü fotokopisi.

b)        İkametgâh adresini gösteren belgenin aslı. İkametgâh İlmühaberi ihale tarihi itibari ile son 1 (bir) ay içerisinde alınmış olacaktır.

c)        Adlî Sicil Belgesinin aslı. Sabıka kaydı olup olmadığına ilişkin ihale tarihi itibari ile son 1 (bir) ay içinde alınmış olacaktır. Alınan bu belgede “Adli Sicil Kaydı” var ise o kayıtlara ilişkin mahkeme kararı da eklenecektir. Ayrıca kantin, açık alan, salon vb. yerlerin ihalesini alan kişi ve yanında çalıştıracağı elamanlar hakkında Yüz Kızartıcı Suçlardan (Uyuşturucu kullanmak ya da satmak, yaralamak, cinsel taciz, hırsızlık vb.) dolayı herhangi bir soruşturma ya da kovuşturma varsa ihale tek taraflı olarak fesih edilecek.

d)       SGK borcu olmadığına dair ihale tarihi itibari ile son 15 (onbeş) gün içinde alınan belgenin aslı. SGK İl veya Merkez Müdürlüklerinden alınacak borcu yoktur (imzalı/kaşeli) yazısı/belgesi.

e)        Vergi borcu olmadığına dair ihale tarihi itibari ile son 15 (onbeş) gün içinde alınan belgenin aslı. İl veya Merkez Müdürlüklerinden temin edilecek borcu yoktur (imzalı/kaşeli) yazısı/belgesi

f)         Adına kayıtlı okul kantin işletmesi olmadığına ve ihalelerden yasaklama kararı bulunmadığına dair belgenin aslı. Bursa Kantinciler Esnaf Odasından temin edilecektir.

g)        Ustalık belgesine veya iş yeri açma belgesinin aslı. MEB Strateji Geliştirme Başkanlığının 2006/18 nolu genelgesi 16 ncı maddesine göre, Kantin işletmeciliği meslek dalı 06/02/2006 tarih ve 26072 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına alındığından; Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20 cı maddesinde belirtilen “(4) Kantin kiralama ihalelerinde isteklilerde, 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantin işletmeciliğinden alınmış ustalık belgesine veya kantin işletmeciliğinden alınmış iş yeri açma belgesine sahip olma şartı aranır. Ancak isteklilerin hiçbirinde yukarıda sayılan belgelerin bulunmaması durumunda Ağırlama ve Gıda, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Aşçılık, Besin Kontrol ve Analizleri, Besin Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme ve Ev Yönetimi, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi, Ev Yönetimi-Beslenme, Ev Yönetimi Eğitimi, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Kurum Beslenmesi, Mutfak, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Pasta ve Tatlı Yapımı, Pastacılık, Pastacılık Tatlıcılık ve Şekerlemecilik, Servis, Servis Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı/Bölümü/Alanı/Dallarından birine ait Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre alınmış ustalık/iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik ortaöğretim diploması, ön lisans/lisans diploması, kantin işletmeciliğinden alınmış kalfalık belgesi veya hayat boyu öğrenme kurumları tarafından verilen kantin işletmecisi kurs programı kurs bitirme belgesine ya da 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılmış kurslardan alınan kantin işletmecisi kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranır” hükmünde belirtilen bir belge.   

h)        Sağlık Raporu aslı. Herhangi bir sağlık kurum veya kuruluşundan ihale tarihi itibari ile son 6 (altı) ay içerisinde alınmış olan sağlık raporu.

i)          İstekli ihaleye bizzat katılacak olup, vekâlet ile iştirak ediyor ise noter tasdikli vekâletname ve vekâletten iştirak edenin imza sirküleri.

j)          Geçici Teminat Bedeli ödemesine dair belgenin aslı. Ali Firdevs Lizor İlkokulu Müdürlüğünün Halk Bankası Gürsu şubesi nezdindeki  (TR 08 0001 2009 2880 0005 0000 37) IBAN numaralı hesabına, muhammen bedelin 8,5 (Sekizbuçuk) ay üzerinden hesaplanan yıllık bedelinin %3 oranında 3.060,00 TL tutarın, ilgili okul ismi ve geçici teminat ödemesi olduğu belirtilmek suretiyle gerekli ödemenin yatırıldığına dair banka dekontunun veya bir bankadan alınacak teminat mektubunun aslı (2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 26. Maddesinde belirtilen değerler teminat olarak kabul edilecektir).

k)        İhale Şartnamesi. İlgili okul müdürlüğünden temin edilecek, ıslak imzalı ve mühürlü (Okul Müdürünün ve Okul-Aile Birliği başkanı) şartname dosya içerisinde olacaktır.

l)          Teklif Mektubu. Katılımcılar önünde açılacak ve okunacaktır.

m)      İhaleye katılanlar yukarıda maddeler hâlinde sıralanan evrakları, ağzı kapatılmış ve istekli tarafından imza edilmiş kapalı bir zarf içerisinde tam ve eksiksiz olarak İhale Komisyonuna teslim edilecektir. Zarf üzerinde isteklinin kimlik bilgileri ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılı olacaktır.

 

Madde 5: İhale Komisyonuna kapalı zarf içerisinde teslim edilecek ve 4 üncü maddenin (a) bendinde belirtilen fotokopisi istenen belgelerin aslı ve aynı maddenin (g) bendinde belirtilen belgelerin aslı  İhale Komisyonu tarafından görüldükten sonra iştirakçiye geri verilecek ve asılları görülen belgelerin fotokopileri alınarak kapalı zarf içerisinde teslim edilen dosyaya konulacaktır.

 

Madde 6: İhaleye girmek isteyenler kantin mahallini gezebilirler. Bunun için ilgili Okul-Aile Birliği tarafından, varsa kantin demirbaşları, varsa eski kiracıdan kalan malzemeler ve varsa kantin ile ilgili önemli görülen diğer hususların yer aldığı Yer Görme Belgesi hazırlanacaktır. Kantin mahallini gezen kişiye en az bir okul yetkilisi veya Okul-Aile Birliği yetkilisi tarafından refakat edilir ve Yer Görme Belgesi imzalatılarak bir aslı kantin dosyasında muhafaza edilecektir.

 

 

 

 

 

SÖZLEŞMELERDE TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ:

Madde 7: Kiraya verilecek yerler için;

(1)     Kantin kira sözleşmesi Okul Aile Birliği Yönetmeliği EK-2’de yer alan sözleşmesi örneğine uygun olarak düzenlenir. Taraflar arasında imza edilerek, birer örnekleri ilçe millî eğitim müdürlüğüne, millî emlak müdürlüğüne, kantinciye teslim edilir, bir örneği de okul kantin dosyasında muhafaza edilir.

(2)     Kiralama işleminde ilk yıl kira bedeli ihale bedelidir. İkinci ve izleyen yıllar kira bedele Okul Aile Birliği Yönetmelik hükümlerine göre arttırılır.

(3)     İl Enerji Biriminin kararları doğrultusunda okul abonelikleri ile kantin mahalli elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri kantin işletmecisi tarafından birbirinden ayrılması esastır. Ancak aboneliklerin ayrılması kararı okul binası ve kantin mahallinin durumu, tesisatın niteliği, ödemelerin takibi vb. diğer hususlar göz önünde ilgili okul tarafından verilecektir. Aboneliklerin ayrılması için her türlü iş ve işlemler işletmeci tarafından yapılacak ve tüm masrafları işletmeci tarafından karşılanacaktır.

(4)     İşletme hakkı verilen yerler kiralama amacı dışında kullanılamaz, devir veya temlik edilemez.

 

Madde 8: Okul-Aile Birliği ile ihaleyi kazanan kişi arasında imzalanacak sözleşmeler:

(1)     Sözleşme süresi içinde;

a)      Taksirli suçlar ile tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere hapis veya affa uğramış olsalar dahi devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale alım ve satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunanlar ve kamu haklarından mahrum bırakılanların,

b)      26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alanlar ya da affa uğramış olsa bile Devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçlar, Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, terörizmin finansmanı, kaçakçılık, müstehcenlik, fuhuş suçları, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, kamunun sağlığına karşı suçlar ve 11/10/2006 tarihli ve 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında işlenen suçlardan ceza alanlar, terör örgütlerine ya da Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti ya da iltisakı yahut bunlarla irtibatı yargı kararı ile tespit edilenlerin, 

c)       2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 83 ve 84 üncü maddelerinde belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulundukları anlaşılan kiracılar hakkında aynı Kanunun 84 üncü maddesi uyarınca yapılan ihalelerden bir yıl yasaklama kararı verildiği ve yasaklama süresi içinde yapılan ihaleye katıldığı sonradan anlaşılanların,

d)      İlimizde daha önce kantin ihalesine katılıp taahhüdünden vazgeçtiği ve/veya sözleşme imzalamadığı için ihaleden men yasağı aldığı ve yasaklama süresi içinde yapılan ihaleye katıldığı sonradan anlaşılanların,

e)      Daha önce her hangi bir okulun kantin veya yemekhane işletmeciliği ihalesini kazanıp işletmecilik yaparken, kendi kusurundan dolayı idarece sözleşmesi feshedildiği için ihaleden men yasağı aldığı ve yasaklama süresi içinde yapılan ihaleye katıldığı sonradan anlaşılanların,

f)         Kiracının iş güvenliği ve sağlığı mevzuatında belirlenen sorumlulukları ve tebliğ edilen kural ve talimatları; kantin mahalli ve kantinde satılacak ürünlerin temizliği ile ilgili mevzuatı ve tebliğ edilen kural ve talimatları yerine getirmediği; yapılan denetimlerde tespit edilen eksikleri veya aksaklıkları ivedilikle tamamlamadığı ve kendisine yapılan tebliğlere rağmen uygulamadığı yetkili mercilerce tespit edilenlerin,

g)        Kiracının ve/veya çalışanların okul güvenliğini tehlikeye sokacak davranışları inceleme-soruşturma sonucu tespit edilenlerin,

h)        Kiracının ve/veya çalışanların eğitim ve öğretim ortamını olumsuz etkileyen davranışları inceleme-soruşturma sonucu tespit edilenlerin,

i)          Kiracının ve/veya çalışanların genel ahlaka ve adaba aykırı davranışlarda bulunduğu inceleme-soruşturma sonucu tespit edilenlerin,

j)          Kiracının ve/veya çalışanların genel ahlaka ve adaba aykırı görsel ve yazılı yayınlar bulundurduğu, yaydığı veya bunların yayılmasına müsaade ettiği inceleme-soruşturma sonucu tespit edilenlerin,

k)        Kiracının ve/veya çalışanların eğitim ve öğretim ortamını olumsuz etkileyen davranışları inceleme-soruşturma sonucu tespit edilenlerin,

l)          Kiracının sözleşme hükümlerinde öngörülen yükümlülüklerini yapılan yazılı bildirime rağmen 15 (onbeş) gün içinde yerine getirmeyenlerin,

sözleşme feshedilir.

(2)     Kira süresinin sona ermesi veya sözleşmenin feshedilmesi hâlinde kiralanan yer tahliye edilmediği takdirde 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75 inci maddesi uyarınca tahliye edilir.

(3)     Kiralama sözleşme süresi tamamlanmadan işletmecinin tek taraflı olarak sözleşmeyi feshetmesi veya işletmecinin sözleşme hükümlerine uymaması veya fesih nedenlerinden birinin gerçekleşmesi sebebiyle Okul-Aile Birliği tarafından feshedilmesi veya tarafların mutabakatı ile sözleşmenin feshedilmesi hâlinde yeniden ihale yapılır.

(4)     Kira sözleşmesinin sona ermesi veya sözleşmenin feshi hâlinde taşınmaz tahliye edilmezse Kira Sözleşmesi örneğinde öngörülen ceza tahsil edilir. Kiracının fesih talebinde bulunması, kira dönemi sona ermeden faaliyetini durdurması, kiralanan yeri amacı dışında kullanması, taahhüdünü sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya izin ve ruhsatların her ne sebeple olursa olsun iptal edilmesi hâllerinde kira sözleşmesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 62 nci maddesine göre tebligat yapmaya gerek kalmaksızın Okul-Aile Birliği tarafından feshedilir; kesin teminatı gelir kaydedilir ve cari yıl/ay kira bedeli tazminat olarak tahsil edilir. Sözleşmenin feshedildiği tarihten sonraki döneme ilişkin varsa alınan kira bedeli öncelikle kiracıdan alınacak tazminata mahsup edilir. 

 

Madde 9: Başvuru dosyasının hazırlanması ve sunulması: Usulüne uygun olarak hazırlanmış Teklif Mektubu ve istenilen belgelerin ihale tarihi ve saatine kadar İhale Komisyonuna elden teslim edilecektir. Posta ile yapılacak başvurular ve ihale başlama saatinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular, katılımcı veya vekil (Noterden vekâletname ibrazı olan) tarafından bizzat yapılacaktır. Belgeleri eksik olan katılımcıların başvuruları iptal edilecek ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

                                                  

2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 50 inci maddesi gereğince isteklilerin kapalı zarf içerisindeki ilk teklifleri alınacak ve katılımcılar önünde açılacak, isteklilere son teklifleri sorulacaktır ve tutanak altına alacaktır. İsteklilerden sözlü ve yazılı teklifleri alınmak suretiyle en yüksek teklif üzerinden ihale sonuçlandırılır. İhale Komisyonu, uygun gördüğü her aşamada isteklilerden yazılı veya sözlü son teklifini alarak ihaleyi sonuçlandırabilir. Bu durum tutanak ile tespit edilir.

 

Madde 10: İhaleye katılamayacak olanlar:

(1)   İhale komisyonu başkanı ve üyeleri ile birliğin yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımları ihaleye katılamaz.

(2)   Taksirli suçlar ile tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere hapis veya affa uğramış olsalar dahi devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale alım ve satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunanlar ve kamu haklarından mahrum bırakılanlar ihalelere katılamazlar. Bu suçları işledikleri sonradan anlaşılan ihaleyi kazanmış olanlar ile okul-aile birliklerince kiraya verilen yerlerde istihdam edilenlerin görevi bu hususun tespit edildiği tarih itibarıyla sona erer.

(3)   26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alanlar ya da affa uğramış olsa bile Devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçlar, Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, terörizmin finansmanı, kaçakçılık, müstehcenlik, fuhuş suçları, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, kamunun sağlığına karşı suçlar ve 11/10/2006 tarihli ve 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında işlenen suçlardan ceza alanlar, terör örgütlerine ya da Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti ya da iltisakı yahut bunlarla irtibatı yargı kararı ile tespit edilenler ihaleye katılamazlar.  Bu suçları işledikleri sonradan anlaşılan ihaleyi kazanmış olanlar ile okul-aile birliklerince kiraya verilen yerlerde istihdam edilenlerin görevi bu hususun tespit edildiği tarih itibarıyla sona erer.

(4)   2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 83 ve 84 üncü maddelerinde belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulundukları anlaşılan kiracılar hakkında aynı Kanunun 84 üncü maddesi uyarınca yapılan ihalelerden bir yıl yasaklama kararı verilenler ve yasaklanan kişiler yasaklama süresi içinde yapılacak ihalelere katılamazlar. Bu suçları işledikleri sonradan anlaşılan ihaleyi kazanmış olanlar ile okul-aile birliklerince kiraya verilen yerlerde istihdam edilenlerin görevi bu hususun tespit edildiği tarih itibarıyla sona erer.

(5)   İlimizde daha önce kantin ihalesine katılıp taahhüdünden vazgeçen ve/veya sözleşme imzalamadığı için ihaleden men yasağı alan istekliler ihaleye katılamazlar. Katıldıkları tespit edilenlerin sözleşmeleri fesih edilerek kati teminatları idareye gelir kaydedilir.

(6)   Daha önce her hangi bir okulun kantin veya yemekhane işletmeciliği ihalesini kazanıp işletmecilik yaparken, kendi kusurundan dolayı idarece sözleşmesi feshedildiği için ihaleden men yasağı alan istekliler bu ihaleye katılamaz. Bu durumda olup, ihale üzerinde isteklinin bu durumun tespitinde teminatları gelir kaydedilecek ve sözleşmeleri feshedilecektir.

(7)   İhaleye şirket, dernek, vakıf vb. tüzel kişilikler katılamazlar.

(8)   Hâlen okul-aile birlikleri ile kantin sözleşmesi bulunan işleticiler ihaleye katılamazlar. Sözleşmesi idare tarafından tek taraflı olarak feshedilen ve kendiliğinden terk edip gidenler, idare tarafından 1 yıl süre ile kantin ihalelerinden men yasağı alanlar katılamazlar.

(9)   Kantin Sözleşmesini süre olarak uzatma hakkı olduğu hâlde süre uzatımı hakkını kullanmayan işletici aynı okulun yapılacak olan ilk ihalesine katılamaz.

(10)                       İhaleye sadece gerçek kişiler bizzat veya vekilleri vasıtası ile katılabilirler. Şirket, dernek, vakıf vb. tüzel kişilikler katılamazlar.

 

Madde 11: İhaleye sadece gerçek kişiler bizzat veya vekilleri vasıtası ile katılabilirler.

 

Madde 12: Teminat bedelleri ve yatırılacağı ilgili banka hesabı bilgileri:

1)      Geçici Teminat: Geçici teminat ihaleye girecek kişiler tarafından ödenmesi gereken, muhammen bedelin 8,5 ay üzerinden hesaplanan yıllık bedelinin %3 oranında 3.060,00 TL’ dır. Geçici teminat bedeli kantin ihale tarihinden önce , Ali Firdevs Lizor İlkokulu Müdürlüğünün Halk Bankası Gürsu şubesi nezdindeki  (TR 08 0001 2009 2880 0005 0000 37)  IBAN numaralı hesabına tam olarak yatırılması ve geçici teminatın yatırıldığına dair banka dekontu aslının ihale komisyonuna teslim edilecek dosya içerisinde bulunması gerekmektedir. İhaleyi kazanamayan katılımcılarının geçici teminatı ilgili okulunun Okul-Aile Birliği tarafından ihaleyi takip eden bir hafta içerisinde iade edilecektir.

2)      Kesin Teminat: İhaleyi kazanan kişi ile Okul-Aile Birliği arasında kantin kira sözleşmesinin imzalanmadan önce ihale ile belirlenen aylık kira bedeli üzerinden bulunacak kantinin bir yıllık kira bedelinin % 6’ sı oranındaki tutar, Gürsu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün Vakıfbank Gürsu Şubesi  TR52 0001 5001 5800 7303 9922 09  IBAN numaralı hesabına ihaleyi kazanan kişinin adı, soyadı ve ilgili okul adı belirtilerek tam olarak yatırılması ve kesin teminatın yatırıldığına dair banka dekontu aslının ilgili okul aracılığı ile Gürsu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne teslim etmesi gerekmektedir.

 

 

 

Madde 13: Özel hükümler

1)        İhale sonucunda kazanan kişi ile Okul-Aile Birliği arasında imzalanacak sözleşme süresi ihale kararının tebliğ edildiği tarihten itibaren 12 (oniki) veya 60 (altmış) aylık süreyi kapsayacak şekilde yapılabilir. Sözleşme süresine Okul-Aile Birliği tarafından karar verilecektir. Sözleşmenin 12 (oniki) ay süre ile imzalanması durumunda sözleşme, sözleşme bitim tarihinde 12 (oniki) ay veya kalan sürenin tamamı için yenilenecektir.

2)        Yıllık kira bedeli, aylık kira bedelinin 8,5 (sekizbuçuk) ay ile çarpılması sonucu bulunacak miktardır.

3)        İhaleyi kazanan kişi 11 inci madde doğrultusunda kesin teminat tutarını yatırmadığı takdirde sözleşme fesih edilecek, ihalelere giremeyeceği yönünde işletmeciye 1 (bir) yıl süre ile men yasağı konularak, bu durum kantinciler meslek odasına yazı ile bildirilecektir. Kantin ihalesi, idare tarafından belirlenecek bir tarihte yeniden yapılacaktır.

4)        İhaleyi kazanan işletmeci kantinciler meslek odası üyesi değilse 1 (bir) ay içerisinde üye olmak zorundadır.

5)        Sözleşme imzalandıktan sonra gerçek usulde vergi mükellefi olduğunu kanıtlayan belge ve kantinciler meslek odasına kaydolduğunu gösteren belge kantinci tarafından Okul-Aile Birliğine ibraz edecektir.

6)        İhaleyi kazanan işletmeci, ihale kararının kendisine tebliğinden sonra işletmeciliğinden vazgeçmesi, 7 (yedi) işgünü içerisinde gerekli şartları yerine getirip sözleşmeyi imzalamadığı takdirde yatırmış olduğu geçici teminatı ve sözleşmeyi imzalamakla birlikte ilk 6 (altı) ay içinde işletmecilikten vazgeçmesi ya da sözleşmeyi fesih etmesi durumunda yatırmış olduğu kesin teminatı (yıllık kira bedelinin %6’ sı) iade edilmeyerek idareye gelir kaydedilir. Bu durumda ihale idare tarafından belirlenecek bir tarihte yeniden yapılabilecektir.

7)        İhaleyi kazanan kişinin kusurları nedeniyle sözleşmesi fesih edilen işletmeci üzerine ihalelere giremeyeceği yönünde işletmeciye 1 (bir) yıl süre ile men yasağı konularak, bu durum kantinciler meslek odasına yazı ile bildirilecektir.

8)        Okul kantininde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından üretim izni bulunan firmaların ürettiği ve okul kantinlerinde satışına izin verilen ürünler satılabilir. Sağlığa zararlı gıdaların bulundurulamaz, satılamaz.

9)        İhaleyi kazanan işletmeci okul kantinini bizzat kendisi çalıştıracak olup, hiçbir suretle devir veya temlik yapamaz.

10)    İş bu şartnameden doğacak her türlü KDV ve diğer vergi, resim ve harçlar ihaleyi kazanan kişiye aittir. Kantin çalışanlarına yönelik maaş, SGK prim ödemeleri vb. her türlü yükümlülüklerini yerine getirmek ihaleyi kazanan kişinin sorumluluğunda olup, bu konularda kendisinden talep edilecek bilgi ve her türlü belge güncel tarihli olarak teslim edecektir.

11)    Kantin işletmecisinin kantin alanında okul binasının mimarî yapısında değişiklik niteliği taşıyan hiçbir müdahalesi olamaz. Kiriş, kolon, duvar gibi yapısal bütünlüğe zarar verecek hiçbir değişiklik yapamaz. Kantinin yerini değiştiremez; farklı alanda kantin açamaz veya farklı bir alanı kantin alanına dâhil edemez.

12)    Kantin işletmecisi kantin alanının güvenliğini sağlamakla ve okul tarafından sağlanan her türlü demirbaşların korunması ve amacına uygun şekilde kullanılması, bakımının ve onarımının yetkili servis veya yetkili servis yoksa bu uygulamaları yapmaya ehliyet sahibi meslek erbapları tarafından yapılmasını sağlamakla sorumludur.

13)    Kantin işletmecisinin kantin alanındaki her türlü demirbaş değişikliklerinden veya ilavelerinden önce demirbaşın tanımı ve bedeli belirtilen dilekçe ile ilgili okul yönetimine başvuruda bulunması ve bunu takiben Okul-Aile Birliğinin uygun görüşüne ilişkin kararı sonrasında ve tüm masrafları işletmeci tarafından karşılanmak şartı ile işlemlere başlaması gerekmektedir.

14)    Kantin işletmecisinin kantin alanındaki elektrik, su ve dağalgaz tesisatı üzerinde herhangi bir değişiklik veya ilave yapılması ile ilgili talepleri hakkında dilekçe ile ilgili okul yönetimine başvurması ve bunu takiben Okul-Aile Birliğinin uygun görüşüne ilişkin kararı olmalıdır. Ancak, bu değişiklik veya ilavelerin yapılması için ilgili kurum ve kuruluşlarının veya hizmet sağlayıcı kurum ve kuruluşların (TEDAŞ, BUSKİ, BURSAGAZ vb.) talep edeceği proje ve teknik gereksinimlerin hazırlanması, onaylanması ve izninin alınması, yapılması talep edilen işleme uygun özellik ve standartlardaki malzemeleri ve ekipmanların temini ve bunların yetkili servis veya yetkili servis yoksa bu uygulamaları yapmaya ehliyet sahibi meslek erbapları tarafından iş sağlığı ve güvenliği şartları yerine getirilerek, alınan izine uygun şekilde yapılması; yine ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından kullanımına izin verilmesi gerekmektedir. Bu değişiklik veya ilavelerin tüm masrafları işletmeci tarafından karşılanmak şartı ile yapılabilir.

15)    Kantin işletmecisi ile Okul-Aile Birliği arasında imzalanacak sözleşmede İl Enerji Biriminin kararları doğrultusunda okul abonelikleri ile kantin mahalli elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri kantin işletmecisi tarafından birbirinden ayrılması şartına yer verilecektir. Aboneliklerin ayrılması için her türlü iş ve işlemler kiracı tarafından yapılacak ve tüm masrafları kiracı tarafından karşılanacaktır.

16)    Kantin alanının temizliği, demirbaş ve her türlü malzeme ve ekipmanların hijyen kurallarına uygun şekilde kullanılması, iş sağlığı ve güvenliği şartlarının sağlanması, satılan ürünlerin kantinlerde satışına izin verilen ürünler olması, satılan ürünlerin sağlıklı ve taze olması, satılan ürünlerin fiyatları gibi hususlarda yapılacak denetimlerde tespit edilecek hususlar kantinci tarafından ivedilikle yerine getirilecektir.

 

17)    Madde 14: İdare bu şartnamede ve ihale sonrasında imzalanacak sözleşmede belirtilen hususlara uymayan işletmecinin sözleşmesi fesih edilir ve kesin teminatı idareye gelir kaydedilir. İhale üzerinde bırakılan kişinin bu şartname ve sözleşmedeki hususları yerine getirmemesi durumunda sözleşme kendiliğinden fesih olur. Bu durumda ihaleyi kazanan kişi hiçbir hak talep edemez. Kantin ihalesi, idare tarafından belirlenecek bir tarihte yeniden yapılır.

 

Madde 15: İş bu şartnamede yazılı olmayan hususlarda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 16/12/1984 tarihli ve 18607 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Devlete Ait Taşınmaz Mal, Satış, Trampa, Kiraya Verme, Mülkiyetin Gayri Aynı Hak Tesis, Ecri Misil ve Tahliye Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

 

Madde 15: İdare, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

 

Madde 16: Keyfi olarak ilan edilir.

İş bu ihale ilan duyurusu ve şartnamesinden doğacak anlaşmazlıklarda Bursa Mahkemeleri yetkilidir.

 

               

 

               …… / 02 / 2024                                                                    …… / 02 / 2024

 

 

                    

 

     

 

          Fatma Türkan AYDEMİR                                                                         İsmet ARAS

          Okul-Aile Birliği Başkanı                                                                          Okul Müdürü

                  (İmza/Mühür)                                                                                    (İmza/Mühür)

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.02.2024 - Güncelleme: 14.02.2024 17:58 - Görüntülenme: 160
  Beğen | 0  kişi beğendi